Oldal kiválasztása

Lawrence G. Mazzello

Író, pedagógus, polihisztor

Ki vagyok én?

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogyan jellemezzem magam. Jóllehet ez az önjellemzés nagyon is öncélúan hathat. Bár a személyazonosságomat nem kimondottan szerettem volna nyilvánosságra hozni három dolgot elmondhatok magamról. Eredeti szakmámnál fogva pedagógus vagyok, angol tanár. Szabadidőmben írok. Sci-fi műfajtól a fantasy műfajon át egészen a gyerekkönyvekig és az oktató anyagokig nagyon széles a paletta. A feleségem sokszor azt mondja rólam, hogy grafomán vagyok, és ez valószínűleg igaz is. Foglalkozok még sok minden mással is félig megélhetési szinten az alkotóművészet területén ezért bátorkodtam azt a jelzőt is használni magamra, hogy polihisztor vagyok. De ennyit rólam.

A gyermeki képzelőerő egy csodálatos dolog, amelynek számtalan aspektusa van. Ezt a kreativitást azután mi felnőttek kis dobozokba rakjuk és felcímkézzük ilyennek, vagy olyannak. A gyerekek ezután felnőttek lesznek és csak tanult sémákat alkalmaznak. Így tanuljuk meg az egót, az önzést, a túlkapást az erőszakot és a hatalmaskodást egymástól és a következetes felnőtt mintából mire felnövünk. Azt mondják ne legyünk gonoszak és utána gonosz módon viselkednek. Na ez azért önmagában is elég nagy ellentmondás. Azért írok gyerekeknek, mert ők még el tudják dönteni, hogy nekik mi a jó!

A Monguszok ötlete önmagában tőlem származik és az alapkoncepciójuk is, ám a grafikai megvalósítása történjen bármi is mindig is egy hozzám nagyon közel álló grafikus hölgy nevéhez fog kötődni, aki a könyveim illusztrátora és Bérczi Emesének hívják. Az ő aranyos kis figurái örökre bevésték magukat a szívembe és az olvasóim szívébe is. A világ megteremtésében pedig egy kedves (szintén grafikus) barátom Víg József segített nekem. Én csupán a történetet és a koncepciót adtam.

A Monguszok története az igaz szeretet megtapasztalása köré épül. Mi emberek mindannyian a szeretetet és az elfogadást keressük. Annyira kétségbe tudunk esni a keresésben, hogy még bántalmazunk is másokat, vagy éppen bántalmazzuk önmagunkat. Furcsa lények vagyunk, akik éhezik a megértést és a figyelmet. Néha rossz döntéseket hozunk, de egyben biztosak lehetünk: nem születtünk eredendően bűnösnek és rossznak. Az csak egy badarság, amivel évszázadokon keresztül tartotta sötétségben, félelemben és kétségben az embereket a “sötét oldal”. Nem fogok senkit  a nevén nevezni, mert nem a polgárpukkasztás a célom. Mindenki, még a félelmet keltő emberek is jók, és megérdemlik a szeretetet, csak még ők maguk sem tudják, hol találják. A Monguszok segítenek megtalálni!

 

KÉRDÉSED VAN?

Amennyiben szeretnéd velem felvenni a kapcsolatot lehetőséged van üzenetet hagyni nekem az alábbi űrlapon. Ügynököm készséggel veszi fel veled a kapcsolatot!

KÖNYVEIM

Olvasd el legújabb könyvemet!

A Monguszok titkos élete című könyvet angolul, és magyarul is meg tudod vásárolni a Somnis Kiadó online könyvesboltjában!