Oldal kiválasztása
Slider

MI KELL A KÖNYVEM KIADÁSÁHOZ?

Szerződéses alkotóvá válás esetén a következőt kell tennie.
Küldje el nekünk műve szinopszisát és kettő fejezet kivonatát, melynek elolvasása után csapatunk megállapítja, hogy szeretné-e kiadni a könyvét. Abban az esetben, ha a könyv pozitív elbírálás alá kerül ügyintézőnk felveszi önnel a kapcsolatot és a kiadó intézi a további teendőket. Szerződés aláírása után alapvetően nincs lehetőség a könyv másik kiadóhoz történő átadására.
Magánkiadás esetén a következő a teendő.
Amennyiben Ön könyvét szerzői magánkiadás útján szeretné kiadni a Somnis Kiadón keresztül a könyve kiadásának igényét e-mail üzenet formájában jelezze felénk. A szerződés aláírása után a kiadási költség előlegének átutalása után elkezdődik a könyv szerkesztése, korrektúrázása és tördelése, valamint a grafikai tervezés. Ez a folyamat egy hónapot is igénybe vehet. A kész alkotást ezután nyomdába küldjük és a teljes szerződésbe foglalt kiadási díj megtérítése után Ön saját könyvének kizárólagos jogtulajdonosaként megkezdheti az értékesítést!

MEKKORA ELŐLEGGEL KELL BESZÁLNOM A KIADÁSBA?

Az előleg összege több tényezőtől függ...
A kiadás folyamata magába foglalja a szerkesztés, korrektúra, lektorálás, tördelés és a grafikai tervezés költségeit. A könyv zsáneréből, hangvételéből és piackutatási elemzések részletes összevetéséből kalkuláljuk ki azt a rizikót, melyet könyve kiadása a kiadónknak okoz. Ezután számba vetjük a megadott oldalszámot, valamint a marketing költségeket és általában ezen összeg 30%-át szoktuk kérni. Az árajánlat megadásakor részletesen leírjuk mi mennyibe kerül. Van olyan könyv, ami 200 000 FT-os előleggel indul el, van olyan, mely 1 000 000 Ft-os előleggel. Minden a paraméterektől és az eladhatóságtól függ.

HOGYAN VÁLHATOK SZERZŐDÉSES ALKOTÓVÁ?

Akkor válhat szerződéses alkotóvá, ha kiadónk úgy határoz műve megfelel az alábbi elveknek...
A könyvnek olyan stílusban kell íródnia, melyben megvan a kiadónk által “hűha” faktornak keresztelt érzet. Fikciós művek esetén, amennyiben a mű eladható, a zsáner népszerű és az elemzési mutatók azt indikálják, hogy nagy érdeklődés van iránta, kiadónk nagyon szívesen kiadja. Abban az esetben, ha oktató jellegű műről van szó a célpiac elemzése után a szerző szakmai hátterének ellenőrzése után konzideráljuk az adott művet kiadásra.

MI ALAPJÁN LETT MEGÁLLAPÍTVA A JUTALÉK?

A jutalék megállapítása egyszerűen történik.

A kiadás költségeinek, valamint az értékesítés költségeinek és a könyv után érkező vélt bevételnek különbözetében a kiadói munkadíjat felszámolva 30%-ban maximalizáltuk a szerzői jutalékot szerződéses alkotóink részére. Ez önmagában sokkal egyedibb lehetőség, mint a könyvkiadók általános jutalékainak esetében megállapított számítás.

MILYEN FORMÁTUMBAN ADHATOM KI A KÖNYVEM?

Röviden...mindenben is!
Alkotóinknak lehetőséget adunk fizikai könyv (keménytáblás és papírfedeles), valamint E-book és Hangoskönyv formátumban is könyveik kiadására.

VAN LEHETŐSÉG ZENEI LEMEZ, VAGY VIDEÓKLIP KIADÁSÁRA?

Röviden...Igen!
Kiadónk nem csak könyvkiadással, hanem zenei lemezek, csomagok, filmek és egyéb mediális kontentek kiadásával is foglalkozik. Amennyiben valaki ilyen jellegű alkotásokat adna ki, úgy egyedi árajánlat kérése szükséges.

SZERVEZNEK NEKEM OLVASÓ TALÁLKOZÓT?

Attól függ...
Szerveztünk és szervezni is fogunk alkotói felolvasó esteket, dedikálást és könyvbemutatót olvasótalálkozóval egyetemben, amennyiben úgy érezzük igény van rá, vagy felkérnek minket rá. A Kiadónk folyamatosan próbál kapcsolatot tartani közönségével, ennek értelmében természetesen próbálunk minden lehetőséget megfogni.

ÁTÍRHATOM A KIADÓ ÁLTAL SZERKESZTETT SZERZŐDÉST?

Röviden...Meg ne próbáld!
Kiadónk jogi szakembere azon dolgozik, hogy kölcsönösen előnyös megállapodást tudjunk kötni minden kedves alkotónkkal, annak érdekében, hogy a közös munka zökkenőmentes legyen és ne merüljenek fel esetleges követelések utólagosan. A lehetőség adott arra, hogy az alkotó saját ügyvédével átnézesse a szerződést, és változtatásokat kezdeményezzen, de sosem írunk át szerződést! Kevés dolog van, melyben kiadónk annyira autokratikus és szigorú, mint a szerződéseink. Mindenben rugalmasak vagyunk, de itt húzzuk meg a határt!

HOL JELENNEK MEG A KÖNYVEIM?

Könyveinket számos platformon értékesítjük.
Elsődlegesen a kiadónk által kezelt weboldal webshopjában találhatóak meg a könyvek, ahonnan rendelhetőek. Ettől eltekintve kiadónk a Líra Könyvesboltokkal, valamint partnereikkel is tárgyalásokat folytat jelen pillanatban könyveink értékesítéséről. Ebben az esetben értékesítői jutalék számolódik fel minden eladás után, mely 50-55% is lehet. További információkkal később, a tárgyalások lezártával szolgálhatunk.