Oldal kiválasztása

Lássuk be, a fantasy műfajt nagyon tudjuk szeretni és nagyon tudjuk utálni. Az Alkonyat és a Harry Potter térhódítása óta folyamatosan bukkannak fel az egyre bámulatosabb alkotások a műfajban és kerülnek az eladási listák élére. A fantasy számtalan alműfajjal büszkélkedhet, a legtöbb esetben mindannyiunk által ismert dologban mindegyik egyezik.

Kitalált, a mi létsíkunkon szinte lehetetlen élethelyzeteket fest le, elképzelhetetlen képességek birtokában lévő élőlényeket mutat be.  Van olyan alműfaj, amely teljes egészében elrugaszkodik világunk határaitól, más műfaj- így például az urban fantasy- a mindennapi életbe vegyíti a fantasztikus elemeket. Ezzel azt az érzést kelve az emberben, hogy akár szinte „velem is megtörténhet”. És ebben áll a műfaj sikere. Egy más világ (vagy akár evilág) problémái vannak benne. Saját életünkből kikapcsolva izgulhatunk a szereplőkért és tanulhatunk tőlük. Röpke időre elfelejtkezünk a körülöttünk lévő világról és elengedjük a képzeletünk.

A fantasy a sci-fi-hez hasonlóan izgalmas történetekbe csomagolva tesz fel nekünk olyan kérdéseket és keres válaszokat, amikről mindennapi életünkben a szürke hétköznapokban ritkán gondolkodunk el.  A lét értelme, a jó és a rossz harca, esetleg pont az a kérdés, hogy hol ér véget a jó és hol kezdődik a rossz? Hiszen, ha egy szituációba belegondolunk, be kell látnunk, hogy akit rossznak hiszünk, valójában egy olyan szereplő, aki rosszul döntött és ennek következményeivel kell most szembenéznie. Akitől egy-egy történetben félünk, jobban megismerve teljesen más megvilágításba kerül. A fantasy lehetőséget ad arra, hogy rajta keresztül megismerjük saját reakcióinkat, elmélkedjünk olyan helyzetek megoldásán, amelyek valószínűleg soha nem köszöntenek be a mi életünkbe, ez által téve minket többé.

A fantasy műfajnak mi is nagy rajongói vagyunk, így büszkén írhatom Nektek, hogy a Somnis Kiadó hamarosan új írókat és alkotásaikat mutatja be Nektek, akik a Fantasy műfajában alkotnak, így téve színesebbé a Ti mindennapjaitokat is!

Az egyik legújabb kiadványunk K. T. Hyland Életjárók című trilógiájának az első része, mely a Ments meg! címet viseli szintén egy csodálatos fantasy mű. Olvass bele a könyvbe itt INGYEN és rendeld meg a könyvet elővételben most 15%-al olcsóbban!

Ha érdekelnek a jövőben megjelenő műveink, kövesd Facebook oldalunkat és olvasd blogbejegyzéseinket a somnisbooks.hu-n!

Álmodd meg, Mi kiadjuk!