Oldal kiválasztása

Kis lépés…

Környezetvédelem egyszerű halandóknak.

Népszerű téma manapság a környezetvédelem és a klímaváltozás. Sajnos azt viszont kevesen mondják el, hogy egyszerű emberként mit is tudunk tenni a környezetünkért. Tarts velünk és bemutatunk pár hasznos tippet!

Válj te is szuperanyukává/
apukává!

Sokat hallunk azokról a 0 hulladékos háztartásokról, ahol az éves szemét egy literes dunsztosüvegbe elfér, ahol az anyukák maguknak készítik még a sminkjüket is, és valahol érezzük, hogy a szuper-anyukák megnyerték a környezetvédelmi vetélkedőt, és talán egy kicsit el is szégyelljük magunkat, amiért nem tudjuk ugyanezt megcsinálni a saját háztartásunkban. Igen ám, viszont egy kicsit ott tartunk, mint mikor ránézünk egy szálkás fitness versenyzőre, és sajnáljuk, hogy mi nem úgy nézünk ki.  Azt javaslom: Nézzünk magunkba elfogulatlanul, és legyünk reálisak magunkkal szemben. El kell fogadnunk, hogy napi 6 óra alvással, 8-12 óra munkával, háztartás vezetéssel (főleg gyerek mellett) nem fogjuk még a sminkcuccunkat is magunknak keverni, és újrafelhasználni a 182. joghurtos dobozt is. Mit tehetünk hát egyszerű halandóként? 

 1.  Gyűjts szelektíven!
  Nem sok helytöblettel jár a dolog, viszont 2 vagy 3 szemetesre lesz szükséged hozzá: Kommunális, Újrahasznosítható, Komposztáló (kertes házak esetében praktikus)
 2. Ha nem használod kapcsold ki, zárd el!
  Ha kijössz a szobából kapcsold le a villanyt! Sokszor halljuk, és bizony van igazság benne, hisz nem csak a környezetünket, de még a pénztárcánkat is óvjuk vele!
 3. Add el, cseréld el!
  A környezetünkre nézve a ruhaipar talán a legszennyezőbb. A régi megunt ruháidat ne a szemetesbe dobd, hanem add el, vagy cseréld el másokkal!
 4. Adományozz!
  Ha nincs kedved vevőt találni megunt cuccaidra, egyszerűen add le egy adományponton, hogy eljuttathassák a rászorulóknak! (Régi szőnyegeidet, törölközőidet és plédjeidet az állatmenhelyek fogják tárt mancsokkal fogadni)

Jó az anyaga de nem divatos? 
Szabd át!

Rengeteg DIY (Do It Yourself) videó kering az interneten, melynek segítségével újjávarázsolhatod ruhatáradat! Szabd át, díszítsd ki, alakítsd át! 

Adakozz Karácsonyra!

Ha van sok kinőtt, megunt holmid, talán a legalkalmasabb Karácsonykor összegyűjteni őket és elküldeni a megfelelő szervezetnek, hiszen ilyenkor sokan foglalkoznak ilyesmivel, így könnyű kiválasztani azt, aki a célcsoportunknak gyűjt. Én magam sokszor adományozok könyveket, füzeteket rászoruló családoknak iskolakezdés előtt, valamint ilyenkor Karácsonykor a nappali befogadóotthonokba, ahol a hideg miatt megnő a forgalom, így biztosítva némi szórakozást a bajbajutottak részére.
Az idén a Somnis Kiadó két szervezetet is támogat az adományaival. Az első egy cipősdoboz akció, melyet Hajdú Viktorné indított el, és a daganatos gyermekek részére gyűjt karácsonyi ajándékokat. A másik pedig az Állatmentő Angyalok részére indult saját kezdeményezésünk, melynek keretein belül a Világalakító könyv Decemberi eladásának az 1%-ával támogatjuk a szervezet munkáját. Mivel a könyvem az állatok szeretetét mutatja be, illetve állatmeséken keresztül mutat be komoly témákat a gyermekek részére, így szinte magától éretődő volt, hogy egy állatmentő szervezetet támogassunk a befolyt bevételből. Egy szó mint száz, A Világalakító könyv megvásárlásával, te is segíted az Állatmentő Angyalok működését!

Csatlakozz a cipősdoboz akcióhoz!

A gyerkőc megunta a játékát, és csak a sarokban porosodik? Kinőtte a gyerekkönyveit? Esetleg szeretnéd vadi új ajándékkal meglepni a kis betegeket? Add fel postán Hajdú Viktornénak, aki daganatos gyermekeknek gyűjt ajándékokat! 
Neked 1500 Forint postaköltség, nekik hatalmas segítség a gyógyulásban!

Te is adakoznál?

Te is adakoznál?

Az adományodat ide küldheted:

Hajdu Viktornè
3564 Hernàdnémeti, Dobó István u. 21 06703291547
adryenn1982@freemail.hu